Zakopane-Krakkó-Felvidék debreceni indulással 2016.10.28-31.

 

Ősz Lengyelországban

Zakopane – Krakkó – Felvidék debreceni indulással

 

Az utazás időpontja: 2016. október 28-31. (4 nap/3 éj)

 Felvidéki városok hangulata, Zakopane nyüzsgése, Krakkó Európaisága. Mindez egy helyen! Érdemes velünk tartani, a környék legjobb és legkedvezőbb utazási ajánlatát biztosítjuk!

 

Részvételi díj: 25.900.- Ft / fő

Jelentkezzen MOST! (klikk ide!)

 Utazás:luxus turista-autóbusszal

 Szállás: egyszerű panzióban, a szobák 2-3-4 ágyasak. Minden szobában fürdő/WC, televízió. A szálláshelyen pingpong és csocsóasztal található. Térítés ellenében szaunázási lehetőség. Szupermarket a szállástól 50 m-re.

 Ellátás:félpanzió; svédasztalos reggeli és 3-fogásos menüvacsora.

 Indulás:A kora reggeli órákban Debrecenből, a Kishegyesi úti Tesco áruház parkolójából, felszállási lehetőség Miskolcon is, az autóbusz útvonala Bánréve irányába halad, Budapestet nem érinti.

 Az utazás tartalma:Szállás félpanziós ellátással, oda-vissza utazás az út közbeni programokkal.

 Tartalmazza a helyi idegenforgalmi adót.

 A krakkói autóbuszos fakultatív kirándulás, a helyi városnézéssel együtt a részvételi díj: 3000.- Ft / fő

 

A helyi kirándulás legalább 30 jelentkező részvételével indul.

 Program:

 Első nap:Indulás a kora reggeli órákban, határátlépés Tornyosnémetinél. Útközben, immár Felvidék területére lépve részletesen is megismerkedünk a vidék történelmével, jellegzetességeivel, majd a kora délutáni órákban érkezünk Zakopanéba, mellyel rögtön megkezdjük az ismerkedést. (akinek van kedve, csatlakozhat a városnézéshez) Zakopanei stílus múzeuma, Szt. Kelemen fatemplom... A Gubalówka hegyre is felmegyünk siklóvasúttal, innen szép időben gyönyörű kilátás nyílik a Magas-Tátrára. Szabadprogramra is adódik bőven lehetőség: sajtpiac, Krupówki sétálóutca... Ezután szállásunkra utazunk, ahol vacsorával várnak bennünket.

 

 Második nap: Reggeli után csodálatos természeti környezetben utazunk Lysa Polanára, ahonnan felsétálunk a Morskie Oko-hoz, a Magas Tátra legszebb tavához! A séta jól kiépített, aszfaltozott erdészeti úton vezet, közben gyönyörű vízesést és mesés tájakat láthatunk. Aki nem szeret gyalogolni, az az oda, vagy visszafelé utat lovaskocsival is megteheti, a látvány így is lenyűgöző. A tó partján aztán lehetőség nyílik szép időben a gyönyörködésre, s emellett egy könnyű ebéd eltöltésére, forralt borozásra, feltöltődésre. A délutáni órákban térünk vissza buszunkhoz, mellyel a szállásunkra utazunk és jó hangulatú esti programot tartunk. (miután megvacsoráztunk ;)

 

 Harmadik nap:Reggeli után az ország legszebb városába, Krakkóba indulunk. Meglátogatjuk először a Wawel királyi várat, különös tekintettel a székesegyházra, itt felmegyünk a Zsigmond toronyba, valamint megtekintjük Báthory István nyughelyét is. Városnéző sétánk során tiszteletünket tesszük Krakkó legrégibb egyeteménél, a Collegium Maiusnál, sétálunk a főtéren, ahol többek közt a Posztócsarnok is található. Valamint, megtekintjük a Világ legnagyobb szárnyas oltárát, mely a Mária templomban található. Aki érez erőt, a Barbakánhoz is eljöhet még, vagy pihenhet egy pohár krakkói sör mellett a sörfőzdében. Krakkó alighanem Lengyelország legszebb városa, így érdemes kihasználni e programlehetőséget. Estére vacsora és szállás Zakopanéban.

 A program fakultatív, részvételi díja 3000 forint/fő.

  Negyedik nap: Reggeli után hazafelé vesszük utunkat, útközben Felvidéki látnivalók kerülnek ismét programunkba. Megismerkedünk Lőcsével, mely az egykor németek által lakott Szepességnek egy kedves, csendes, ám annál több látnivalót ígérő kisvárosa. Ezután Kassára utazunk tovább, ahol úgyszintén számos látnivaló található. (Szent Erzsébet dóm, Rákóczi Ferenc rodostói háza, Márai Sándor szülőháza, kézműves sörfőzde) Programunkba egy ebédszünet is belefér természetesen. Az esti órákban érkezünk haza, élményekkel feltöltődve.

 Hasznos információk az utazással kapcsolatban:

 Belépők:

 Sikló Gubalówka: 20 złoty

 Zakopanei stílus múzeuma: 8 złoty

 Belépők Krakkói városnézéshez: 15 złoty

 Nem kötelező részt venni a belépős programokon!

 Szálláshely:

 A szálláshelyünk helyi besorolása alapján panzió. Szobái egyszerűek, és a szállodai szobáknál kisebb alapterületűek, de természetesen tisztaság fogadja az érkező vendégeket. A szállásadók ágyneműhuzatot biztosítanak, de kérjük, hogy törölközőt hozzatok az utazásra. Hűtőszekrény nem áll rendelkezésre a szobában.

 Ellátás:

 Bőséges svédasztalos reggelire számíthatnak a velünk utazók. A vacsora esetében menüvacsoráról van szó, vagyis előre egyeztetett menü alapján kapjuk az étkezést. A vacsora egy levesből, egy főételből és egy kicsi desszertből áll. Összeállításánál arra törekszünk, hogy a helyi, lengyel ízek kerüljenek terítékre. A lengyel konyha ízvilága kevésbé markáns, mint a magyaré, mivel kevesebb fűszert használ.